Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Complex hotelier Cota 1000

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.

Descriere

Complexul Hotelier COTA O MIE este format din Hotel COTA O MIE și Hanul cu Urși Acesta este situat la aproximativ 7 km de orașul Sinaia, pe drumul național DN71 Târgoviște – Sinaia și aparține administrativ de comuna Moroeni, județul Dâmbovița.

Din DN 71, cu puțin înainte ca acesta să ajungă la Complexul COTA O MIE, se desprinde Șoseaua Transbucegi (DJ73), cunoscută și sub numele de Drumul Babelor principalul drum de acces în muntii Bucegi ajungând pana în apropierea faimoaselor obiective turistice: Babele și Sfinxul

Complexul Hotelier COTA O MIE reprezintă alegerea ideală pentru persoanelor pasionate de drumeții sau a celor care își doresc să se relaxeze într-un cadru natural liniștit

Aerul curat, peisajele extraordinare și poziția sa în Parcul Natural Bucegi sunt doar câteva dintre atuuri.

Amplasarea sa oferă o multitudine de activități turistice ce se pot organiza atât în sezonul rece, cât și în sezonul cald

Masivul Bucegi deține un loc de frunte în lanțul Carpaților românești și atrage de multă vreme numeroși turiști

Zona montană COTA O MIE prezintă un potențial natural deosebit de important, datorită poziționării în Parcul Național Bucegi la o altitudine de aproximativ 1000 m într-un cadru fără aglomerații urbane, în proximitatea pădurii

Complexul este situat la 15 minute de zona centrală a orașului Sinaia și se poate ajunge într-un interval comod de timp dinspre orașe precum București, Târgoviște, Ploiești, Pitești, Brașov, Făgăraș, Sibiu.

SPA & Fitness - O experiență hotelieră de calitate nu poate fi completă fără serviciile de fitness și spa! Astfel, Centrul SPA al hotelului Cota O Mie a venit ca răspuns la dorința noastră de a vă oferi o experiență desăvârșită, care să integreze momente de relaxare și antrenamente fizice. Dacă doriți să vă mențineți în formă vă stă la dispoziție sala de fitness dotată cu echipamente moderne si piscina cu apă încălzită, deschisă pe întreg parcursul anului.

De asemenea Centrul Spa va pune la dispozitie sauna umeda/uscată, salina si jacuzzi. Iar pentru ca răsfățul să fie complet, vă punem la dispoziție un meniu cu bauturi pe care le puteţi servi lângă piscină.

O experiență hotelieră de calitate nu poate fi completă fără serviciile de fitness și SPA!

Restaurant - Complexul Hotelier COTA O MIE te invită în restaurantul său, să mananci ca la munte: bine și sănătos

Indiferent dacă vrei un mic dejun hrănitor, un prânz delicios sau o cină romantică, maeștrii noștri bucătari îți oferă preparate de excepţie. Restaurantele Complexului Hotelier COTA O MIE sunt potrivite si pentru evenimente speciale precum nunți, botezuri, aniversari sau petreceri corporate. Meniul oferit este variat și echilibrat

Îți oferim preparate tradiționale românești precum ciorbe, supe, brânză cu mamaliguță, grătar și mititei

Nici bucătaria internațională nu lipsește și, bineînțeles, există o largă selecție de băuturi și răcoritoare.

Evenimente - Indiferent dacă ai nevoie de o sală de conferință, prezentări sau pentru traininguri și cursuri, noi îți oferim un spațiu pe măsura evenimentului tău. Hotelul COTA O MIE vă pune la dispoziție o gamă largă de servicii business centre, dotări și echipamente: linii telefonice naționale și internaționale la cerere, acces internet wireless, retroproiector și ecran, flipchart, videoproiector, DVD/CD, TV color etc.


Facilități cameră

Fiecare cameră beneficiază de

Telefon

TV

Minibar

De asemenea, Complexul Hotelier COTA O MIE vă pune la dispoziție

recepție 24/24

internet wireless gratuit în tot hotelul

Restaurant

sală pentru cursuri, prezentări, întâlniri de afaceri, complet utilată și cu acces la internet wireless

seif la recepție

parcare

terasă

Alte servicii contra cost

plimbări cu mașina off-road

activitati outdoor


Atracții turistice - Parcul Natural Bucegi este unitate cu personalitate juridică a Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva și este una dintre cele 27 de arii protejate din România.

Zona Munților Bucegi a fost propusă pentru protejare încă din anul 1936, datorită peisajelor inegalabile și a diversității speciilor de plante și animale specifice acestui masiv. Parcul Natural Bucegi are o suprafață de 32.497 ha desfășurată pe teritoriul administrativ a 3 județe: Dâmbovița, Prahova, Brașov. Jumătate din această suprafață este cuprinsă pe teritoriul județului Dâmbovița, iar cealaltă jumătate este împărțită aproximativ egal între județele Prahova și Brașov.

Transbucegi

Traseul Transbucegi (DJ713), cunoscut și sub numele de Drumul Babelor, este principalul drum de acces în Munții Bucegi ajungând până în apropierea faimoaselor obiective turistice: Babele și Sfinxul. Transbucegiul este unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România.

Lacul Bolboci

Un lac creat prin stăvilirea apelor Ialomiței la 1460 m. Peisajul de munte este pur și simplu impresionant, iar pescuitul de păstrav este un mod inedit de a te relaxa.

Stânca Franz Josef și Stâna Regală

Urmează traseul preferat de familia regală pentru a urca până la 1.300 m. Sus, la capătul unei poteci șerpuite, te asteaptă Stânca Franz Josef și o priveliște spectaculoasă a Văii Prahovei. Aproape de Stâncă se afla Poiana Stânii, un loc nemaipomenit pentru un picnic la altitudine.

Cariera de calcar (Cariera Piatra Arsă)

Cariera Piatra Arsă se află pe drumul forestier Valea Babei, la kilometrul 4,5; drumul începe din DN1, la 500 metri înspre Brașov după Valea Peleșului, vale care trece prin Sinaia.

La marginea de sus, din dreapta, chiar la limita pădurii, se află intrarea în Peștera lui Bogdan.

La peșteri se poate ajunge direct prin sau, mai sigur și comod, pe poteca de pe versantul drept geografic al Văii Piatra Arsă, cărare ce ajunge la Poiana Stânii

Podul cu florile

În acest loc se ajunge din DN 71 Targoviște – Sinaia, via DJ 713 Șaua Dichiului – Piatra Arsă. În dreptul cabanei Dichiu se face stânga și se merge spre Barajul Bolboci.

Se continuă drumul pe lângă Ialomița, prin Cheile TătaruluiÎn dreptul cabanei Bolboci, se face stanga și se urcă pe creastă, șerpuind prin pădure, pe un drum forestier și se ajunge la Podul cu Florile

Nestor Ureche scria 1926 în “Vraja Bucegilor” că denumirea locului vine de la bogația florilor din luna mai, înainte să vină turmele de oi.

Vorbim de un platou excavat în muntele Zănoaga Mare. Traseul de la Barajul Bolboci și până la Podul cu Florile are o lungime totală de circa 4 kilometri.

Castelul Peleș și Pelișor

Castelul Peleș, reședința de vară a primului cuplu regal al României, regele Carol I și regina Elisabeta, a fost construit între 1873 și 1914, la dorința suveranului, după planurile arhitecților Johannes Schultz și Karel Liman.

Edificiul a fost decorat de celebrii creatori, J. D. Heymann din Hamburg, August Bembe din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena Castelul Peleș este considerat cel mai important ansamblu arhitectonic de tip istorist din România, având caracter de unicat și prin valoarea sa istorică și artistică,rămâne unul dintre cele mai importante și frumoase monumente din Europa.

Mănăstirea Sinaia

Denumită și Catedrala Carpaților, a fost construită în secolul al XVII-lea și reprezintă identitatea istorică a orașului Sinaia Mănăstirea Sinaia a fost construită de către Spatarul Mihail Cantacuzino în scopul de a adaposti doisprezece călugări, dar datorită numărului în continuă creștere a fost nevoie de construirea unei mănăstiri mai mari. Astfel ceea ce putem vedea și astăzi a fost realizat între anii 1842-1846.

Cea mai frumoasă zonă de belvedere

Este probabil cel mai frumos loc de belvedere din zonă. De aici se văd Lacul Bolboci, Platoul Bucegilor și Cheile Zănoagei.

Vârful Zănoaga

Vârful Zănoaga se află la aproape 1800 metri în partea sud-estică a Munților Bucegi, în Rezervația Zănoaga-Luncacila, la est de Ialomița, între văile Zănoaga la sud și Luncacila la nord.

Datorită înălțimii sale ce domină această parte a Bucegilor, Vârful oferă o priveliște superbă

De aici se pot zări Lacul Bolboci, Cheile Tătarului, Cabana Babele, Valea Obarșiei, Vârful Omu, Vârful Costilă, Vârful Dichiu, Șaua Dichiu, Lacul Scropoasa, Plaiul Domnesc, Vârful Lespezi, Barajul din Pucioasa și Masivul Leaota.

Mănăstirea Înălțarea Domnului, Cota 1000

Mănăstirea Înălțarea Domnului, Cota 1000 se află la 10 km de Sinaia. Cu șase sute de ani în urma, pe locul actualei mănăstiriera un schit ce înconjura o bisericuță de lemn îngrijită de câțiva sihaștri.

Inițiativa ridicării Mănăstirii Cota 1000aparține Angelei Cojocaru din Moroeni. În iulie 1994 a fost pusă piatra de temelie a bisericii. Primii viețuitori la Cota 1000 au fostFilip Tohaneanu și Ierom Hristofor Dumitrașcu. Din 1996, de construcția mănăstirii se va ocupa protosinghelul Melchisedec Dobre, numit stareț în 1997.

Barajul Bolboci

Barajul Bolboci este amplasat pe râul Ialomița, în județul Dâmbovița, la altitudinea de 1438 metri, în amonte de Cheile Zănoagei, în spatele său formându-se Lacul Bolboci.

Barajul Bolboci are 55 de metri înălțime și este un baraj construit din calcar și beton. El realizează o acumulare de 18 milioane m³ pentru asigurarea, în orice condiții, a alimentării cu apa potabilă a municipiul Târgoviște.

Pentru barajul dat în folosință la 11.10.1988, s-a lucrat timp de 20 de ani.

Proiectarea sa a fost făcută de Institutul de Studii și Proiectări Hidroenergetice SA, iar piatra pentru construirea barajului provine din cariera de pe Podul cu Florile – muntele Zănoaga din Masivul Bucegi.

Vârful Omu

Dacă te încumeți să urci până la 2.505m vei ajunge la cel mai înalt loc locuit permanent din Romania: stația meteorologică Vârful Omu. Traseul nu este dificil, fiind presărat cu adevarate minuni ale naturii: flori de colț, capre negre, cascade.


Măsuri de prevenție COVID implementate la Complex Hotelier Cota O Mie

Pentru a continua să vă oferim cele mai bune servicii posibile, protejând în acelasi timp siguranța oaspeților și a echipei noastre, am implementat următoarele măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii COVID - 19:

la redeschidere am nebulizat cu substanțe dezinfectante toate spațiile comune și spațiile destinate cazării pentru o siguranță cât mai ridicată.

am montat aparate de purificare a aerului

am montat dispenser cu dezinfectant în zonele accesibile clienților cât și în spațiile comune ale angajaților (holuri, toalete, sală fitness, terasă, recepție etc)

am pus covoare îmbibate cu substanțe dezinfectante la intrare în hotel

am marcat locurile de așteptare la recepție, bar etc.

am montat panouri din plexiglas la recepție

prin intermediul afișelor, recomandăm clienților să păstreze distanța de minim 1,5 m față de celelalte persoane și să nu formeze un grup mai mare de trei persoane

am eliminat revistele, pliantele, hârtiile și toate materialele care ar putea contribui la răspândirea virusului

tot personalul poartă protecții de unică folosintă

evaluăm zilnic starea de sănătate a angajaților și vom lua imediat măsurile necesare, la primele semne de îmbolnavire. Am pus la dispoziția întregului personal termometre pentru a se lua temperatura la începerea și terminarea programului de lucru, aceasta fiind notată într-un registru de monitorizare.

tot personalul este obligat să respecte măsurile de igienă necesare (spălarea frecventă a mâinilor), să păstreze distanța corespunzătoare (cel puțin un metru față de clienți) și să evite strangerile de mână

am mărit frecvența de curățare a spațiilor comune. Procedura se efectuează la un interval de 30 minute. Suprafețele sunt dezinfectate cu produse profesionale, după fiecare oaspete (inclusiv holuri, butoane lifturi, mânere de usă, suprafețe de sticlă și ceramică, scaune/fotolii, veselă, meniuri, comutatoare și întrerupătoare, recepția, toalete, etc.)

am intensificat igienizarea camerelor pentru oaspeți (mobilier, lenjerie, telefon, tâmplarie, etc) utilizand dezinfectanți profesionali. Acordăm o atenție deosebită curățeniei care se efectuează în camere înainte de sosirea fiecărui nou oaspete.

cazarea se face la intervale prestabilite pentru a limita contactul între persoane

cardurile de acces și zona de recepție sunt dezinfectate după fiecare client în parte

avem măști de unică folosință pentru oaspeți

încurăjăm plata cu cardul, fie la casă, fie către personalul de servire

la terasă, mesle sunt asezate respectând normele de distanțare socială

rezervările și datele clienților sunt notate într-un registru de evidență, astfel încât, în cazul apariției unui caz de îmbolnavire cu virusul covid SRAS-COV-2, în rândul clienților unității, să existe date concrete pe baza cărora să poată fi efectuată ancheta epidemiologică

Urmărim în permanență recomandările și instrucțiunile autorităților locale, pentru a oferi cele mai bune servicii posibile, protejand în acelasi timp siguranța oaspeților și a echipei noaste.

Facilitati

Bar
Restaurant
Wi-Fi
Mobilier extern
Monitorizare video 24h
Canale TV copii
Seif
Lift
Fumatul interzis
Sală de fitness
Jacuzzi
Camere nefumători
Recepție
Alarmă fum
Saună
Terasă
Grădină
Recepție 24h
Cameră depozitare bagaje
Facilități masă evenimente
Sală conferință
Serviciu curățenie
Șezlonguri
Alarmă
Parcare păzită
Acces pe bază de cartelă
Facilități persoane cu dizabilități
Piscină